Conferinta Mediplus

A XVI-a ediție a Conferințelor Mediplus s-a încheiat

Mediplus, cea mai mare companie de distribuție de medicamente din România, a încheiat a XVI-a ediție a Conferințelor Farmaceutice Regionale la București, în cadrul Hotelului Crowne Plaza.

Peste 350 de farmaciști au acceptat invitația Mediplus la dialog și astfel, au avut ocazia să asiste la un panel de discuții care a adus în prim-plan teme actuale din domeniul farmaceutic precum autorizarea și controlul farmaciilor sau obligația de serviciu public care cade în sarcina operatorilor farmaceutici. 

În cadrul panelului, alături de Robert Popescu – CEO al Grupului A&D Pharma au fost prezenți D-na Dr. Diana Loreta Paun – Consilier de Stat Sănătate publică în cadrul Administrației Prezidențiale, Dl. Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu – Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților, Dl. Dr. Nicolae Fotin – Președinte Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Dl. Attila Laszlo – Președinte Comisia Pentru Sănătate Publică, Senatul României, D-na. Dr. Simona Pârvu – Director Inspecția Sanitară de Stat, Ministerul Sănătătii și Dl. Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa – Președinte Colegiul Farmaciștilor din România. Discuțiile au fost moderate de către Dl. Florin Pușcău – consultat senior în cadrul companiei de Public Affairs MCGuirewoods România. 

De asemenea, farmaciștii prezenți au asistat la prezentările partenerilor Mediplus: Nutricia, KRKA, Berlin-Chemie si HTSS, iar caravana din acest an a fost încheiată de către Dl. Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa cu prezentarea științifică intitulată “Dilema tratamentului oncologic: să distrugi sau să repari celula canceroasă?" 

Cele 12 Conferințe Farmaceutice Regionale Mediplus din acest an au adunat peste 2500 de farmaciști din toate colțurile țării și s-au desfășurat în 12 dintre cele mai importante orașe ale țării - Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Galați, Constanța, Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, Brașov, Craiova și București. 

Caravana Conferințelor Farmaceutice Regionale Mediplus se va repune în mișcare anul viitor.