POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Ne angajăm să vă respectăm confidențialitatea, respectând toate legile și reglementările aplicabile protecției datelor, inclusiv Regulamentul General privind Protecția Datelor (UE) 2016/679 („GDPR”).

Dreptul dumneavoastră la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal pe care ni le furnizați, precum și încrederea pe care ne-o acordați sunt importante pentru noi și, de aceea, prin această Politică de confidențialitate (²Politică²) vă furnizăm informații importante despre modul în care A & D Pharma le gestionează.

Această Politică se aplică oricărui serviciu, site sau aplicație care colectează, înregistrează, modifică, utilizează, accesează, transmite sau stochează date personale.

Prezenta politică urmărește să vă ofere informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră sau pe care ni le puneți la dispoziție și modul în care vor fi prelucrate de noi. Vă rugăm să citiți cu atenție cele ce urmează, pentru a înțelege punctul de vedere și practicile noastre cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal și modul în care le vom trata.

Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică și să contactați Responsabilul nostru cu Protecția Datelor dacă doriți detalii cu privire la prelucrările noastre sau la modificarea alegerilor dumneavoastră. Vă rugăm să verificați actualizările acestei Politici. În cazul în care vom aduce modificări pe care le considerăm importante, le veți putea consulta online.

  1. CINE SUNTEM

Societățile din cadrul grupului AD Pharma, în calitate de operatori independenți sau asociați, după caz („Societățile”). Pentru mai multe informații referitoare la Societăți, vă rugăm să vizitați www.adpharma.com.

  1. CE TIP DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM, ÎN CE SCOPURI ȘI ÎN BAZA CĂROR TEMEIURI?

Există multe tipuri de situații în care suntem în contact cu dumneavoastră și cu datele dumneavoastră personale. De exemplu, colectăm datele personale în următoarele situații:

Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri, în baza temeiurilor legale indicate pentru fiecare dintre acestea, astfel cum este detaliat mai jos:

Scopul prelucării

Date cu caracter personal prelucrate

Temeiul prelucrării

Durata prelucrării

Destinatari / Împuterniciți

Gestionarea cazurilor de farmaco-vigilență/ cosmeto-vigilență

Nume, prenume, vârstă, telefon, e-mail, stare sănătate (reacție adversă), durată, gravitate, medicament/produs suspectat

Obligație legală (Legea nr. 95/2006)

Pe durata soluționării cazului și 10 ani după finalizare

Producător, distribuitor, ANMDM

Oferirea de răspunsuri la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră adresate prin scrisoare, e-mail, telefon, fax

Nume, prenume, număr de telefon/fax, adresa de e-mail, adresa poștală, voce.

Consimțământ

Pe durata soluționării solicitării, precum și 3 ani de la data soluționării

Furnizorul de software, furnizorul de servicii de call-center, autorități publice

Monitorizarea spațiilor și/sau a bunurilor

Imagine, localizare

Obligație legală (Legea nr. 333/2006)

30 de zile de la data înregistrării imaginii

Furnizorul sistemului CCTV, firma de pază, autorități publice

Recrutare

Datele conținute în CV, precum și referințe, rezultate teste angajare, notițele recrutorului, semnătura

Încheierea unui contract

Pe durata procesului de recrutare, precum și 6 luni de la data încheierii acestuia

Furnizorul de software

Stocarea CV-ului după terminarea procesului de recrutare

Datele conținute în CV

Consimțământ

2 ani de la data acordării consimțământului sau până la retragerea acestuia

Furnizorul de software

Inițierea contractelor sau executarea contractelor încheiate de Societate

Nume, prenume, funcție, telefon, e-mail, semnătură

Obligație contractuală

Pe perioada derulării contractului, precum și 3 ani de la data încetării acestuia

Furnizorul de software, autorități publice

Inițierea sau desfășurarea relațiilor dintre Societate și reprezentanții autorităților publice cu care interacționează în derularea activității curente

Nume, prenume, funcție, telefon, e-mail, semnătură

Obligație legală

Pe perioada derulării activității Societății

Furnizorul de software, autorități publice

Utilizarea platformelor de socializare ( Facebook, LinkedIn,

Nume și prenume / psudonim utilizat, imagine,

Consimțământ

Datele nu vor fi stocate în bazele de date ale A&D Pharma, dar, datorită funcționalității platformelor sociale, putem avea acces la informațiile publice din contul dumneavoastră

 /

Informații suplimentare privind platformele de socializare utilizate:

Plugin-urile Facebook („butonul de distribuie”): Puteţi recunoaşte plugin-urile de Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, SUA prin logo-ul Facebook sau prin „butonul de distribuie”. Pentru o prezentare generală a plugin-urilor Facebook, vă rugăm să faceţi click pe: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Atunci când utilizaţi serviciile noastre online, plugin-ul stabileşte o conexiune directă între browserul dumneavoastră şi serverul Facebook. Prin urmare, Facebook este informat de faptul că utilizaţi serviciile noastre online cu adresa dumneavoastră IP. Atunci când faceţi click pe „butonul de distribuie” pe Facebook, în timp ce sunteţi conectat/conectată la contul dumneavoastră de Facebook, puteţi conecta conţinutul serviciilor noastre online cu profilul dumneavoastră de Facebook. Facebook va putea astfel asocia utilizarea serviciilor noastre online cu contul dumneavoastră de utilizator. Dorim să subliniem faptul că noi, în calitate de furnizori ai serviciilor online, nu obţinem informații referitoare la conţinutul datelor transmise şi la utilizarea acestora de către Facebook. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi politica de confidenţialitate a Facebook la adresa https://www.facebook.com/policy.php. În cazul în care nu doriţi ca Facebook să asocieze utilizarea serviciilor noastre online cu contul de Facebook, vă rugăm să vă deconectaţi de la contul dumneavoastră de utilizator Facebook.

LinkedIn: Furnizorul reţelei de LinkedIn este LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SUA. De fiecare dată când accesaţi unul dintre serviciile noastre online care conţin funcţii LinkedIn, este stabilită o conexiune cu serverele LinkedIn. LinkedIn este informat de faptul că utilizaţi serviciile noastre online cu adresa dumneavoastră IP. Atunci când faceţi click pe „butonul de recomandare” al LinkedIn, în timp ce sunteţi conectat la LinkedIn, utilizarea de către dumneavoastră a serviciilor noastre online poate fi asociată cu dumneavoastră şi cu contul dumneavoastră de utilizator. Dorim să subliniem faptul că nouă, în calitate de furnizori ai serviciilor online, nu ne este adus la cunoştinţă conţinutul datelor transmise şi modalitatea de utilizare a acestora de către LinkedIn. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi politica de confidenţialitate a LinkedIn la adresa:                                 https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

  1. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE

În contextul operațiunilor descrise mai sus, datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate în străinătate către state din Uniunea Europeană („UE”) sau Spațiul Economic European („SEE”).

Vă informăm prin prezenta că orice transfer realizat de Societate într-un stat membru UE sau SEE va respecta cerințele legale prevăzute în GDPR.

  1. CÂT TIMP STOCĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal doar pe perioada de timp necesară pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea în același timp a cerințelor legale în vigoare, precum și a duratelor menționate mai sus. În cazul în care, după expirarea duratei stabilite, Societatea va stabili că are un interes legitim sau o obligație legală de a prelucra în continuare datele dumneavoastră cu caracter personal în alte scopuri, veți fi informați în mod corespunzător în acest sens.

Odată ce perioada de prelucrare indicată mai sus expiră, iar Societatea nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, datele vor fi șterse în conformitate cu procedurile acesteia, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

  1. PRELUCRAREA DATELOR COPIILOR CU VÂRSTA DE SUB 16 ANI

Toate activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal prezentate în această Politică se referă exclusiv la persoane care au cel puțin 16 ani. Utilizarea sistemelor, precum și a rezultatelor prelucrării este interzisă cu privire la copiii care nu au împlinit această vârstă fără consimțământul părinților/reprezentanților legali ai acestora. În cazul în care, în ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totuși loc, o vom înceta odată ce observăm faptul că utilizatorii nu au împlinit vârsta menționată mai sus.

Cu toate acestea, pot exista cazuri farmaco-vigilență/ cosmeto-vigilență în legătură cu minori, astfel încât, datele personale ale minorului necesare pentru raportarea și investigarea cazurilor de farmaco-vigilență/ cosmeto-vigilență pot fi prelucrate în baza cerințelor legale.

  1. SECURITATEA PRELUCRĂRII DATELOR

Societatea vă informează prin prezenta că evaluează și actualizează constant măsurile de securitate implementate pentru a asigura o prelucrare a datelor cu caracter personal în condiții de siguranță și securitate.

  1. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

În contextul prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, aveți următoarele drepturi:

  1. Dreptul la informare: dreptul de a fi informat cu privire la identitatea operatorului, scopul în care se face prelucrarea datelor, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenţa drepturilor prevăzute de GDPR şi condiţiile în care pot fi exercitate drepturile.
  1. Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveți dreptul de a obține confirmarea faptului că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate și, în caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal și condițiile în care sunt prelucrate , prin adresarea unei cereri în acest sens către operatorul de date;
  2. Dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal: aveți posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri în acest sens către operatorul de date, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete sau ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cazul în cazul în care (i) datele nu mai sus necesare în scopul inițial (și nu există un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrării este consimțământul persoanei vizate, persoana vizată își retrage consimțământul și nu există alt temei legal, (iii) persoana vizată își exercită dreptul de a se opune, iar operatorul nu are motive legitime care să prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) ștergerea este necesară pentru conformarea cu legislația UE sau legislația română sau (vi) datele au fost colectate în legătură cu servicii ale societății informaționale oferite copiilor (dacă este cazul), când se aplică cerințe specifice cu privire la consimțământ;
  3. Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării: aveți dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazurile în care: (i) considerați că datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioadă care să permită operatorului să verifice exactitatea datelor cu caracter personal; (ii) prelucrarea este ilegală, însă dumneavoastră nu doriți ca să vă ștergem datele cu caracter personal, ci să restrângem utilizarea acestor date; (iii) în cazul în care operatorul de date nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal în scopurile menționate mai sus, însă dumneavoastră aveți nevoie de date pentru a constata, exercita sau apăra un drept în instanță sau (iv) v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care să verificăm dacă temeiurile legitime ale operatorului de date prevalează asupra drepturilor persoanei vizate;
  4. Dreptul de a vă retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără însă a afecta legalitatea activităților de prelucrare realizate până în momentul respectiv;
  5. Dreptul de a vă opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situația particulară în care vă aflați, atunci când prelucrarea se întemeiază pe interes legitim, precum și de a vă opune, în orice moment, prelucrării datelor în scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
  6. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează pe aceasta în mod similar într-o manieră semnificativă;
  7. Dreptul la portabilitatea datelor, însemnând dreptul de a vă primi datele cu caracter personal pe care le-ați furnizat operatorului de date într-o formă structurată, utilizată în mod curent și care poate fi citită automat, precum și dreptul de a transfera respectivele date către un alt operator, în cazul în care prelucrarea are la bază consimțământul dumneavoastră sau executarea unui contract și se realizează prin mijloace automate;
  8. Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea de Protecție a Datelor (ANSPDCP) și dreptul de a vă adresa instanțelor de judecată competente.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate în orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă încurajăm să adresați o solicitare în scris, datată și semnată la următoarea adresă: str. Ciobanului, nr. 133, Mogosoaia, jud. Ilfov sau prin e-mail la: protectiedate@adpharma.com.

  1. MODIFICĂRI LA ACEASTĂ POLITICĂ

Această politică poate fi actualizată pentru respectarea oricăror modificări legislative cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Vă sfătuim să verificați periodic secțiunea Politica de confidențialitate pentru a fi informați cu privire la aceste posibile modificări.

  1. CONTACT

Puteți adresa orice întrebare în legătură cu prezentul document către Responsabilul cu Protecția Datelor, care poate fi contactat folosind următoarea adresă: protectiedate@adpharma.com.

Data versiune: 17.04.2020